Overslaan naar content

IT specialist (databasebeheerder) (0,4 – 0,6 fte)

Op locatie
  • Ede, Gelderland, Nederland
Bovenschoolse Ondersteuning

Wat ga je doen?

“Samen een inspirerende werk- en leeromgeving creëren waarin
studenten, leerlingen en medewerkers kunnen excelleren”

IT specialist (databasebeheerder) (0,4 – 0,6 fte)

Wil jij bijdragen aan het optimaliseren van het IT-landschap van het onderwijs?
Je bent meer dan welkom!


De organisatie

Wij zijn COG, de Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden. Bij COG zijn zeven scholen aangesloten: Leerpark Arnhem, Thomas a Kempis College, Titus Brandsma College, Het Perron, Astrum College, Dulon College en Technova College. Elke school heeft haar eigen karakter. De scholen zijn gevestigd in Ede, Veenendaal, Arnhem en Velp en bieden verschillende soorten onderwijs: voortgezet onderwijs (van praktijkonderwijs tot gymnasium+), volwassenenonderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en opleidingstrajecten.

Dat we zowel scholen voor voortgezet onderwijs als middelbaar beroepsonderwijs binnen onze organisatie hebben, maakt ons uniek: we kunnen onze leerlingen begeleiden vanaf de brugklas tot het moment dat ze als vakprofessional onze opleidingen verlaten. Daarnaast maakt Knooppunt Techniek deel uit van COG. De scholen worden ondersteund door de centrale afdeling bovenschoolse ondersteuning, bestaande uit verschillende stafafdelingen.

Eén van de stafafdelingen van de bovenschoolse ondersteuning is de afdeling IT. In het onderwijs van morgen speelt IT een steeds belangrijkere rol. Onze IT afdeling richt zich met zo’n 30 collega’s op het steeds verder verbeteren van de IT dienstverlening en het neerzetten van een flexibel IT landschap voor alle onderdelen van COG.


De functie

De afdeling IT bestaat uit zes teams. Eén van die teams is IT Techniek (5fte). Team IT kijkt voortdurend naar mogelijkheden om de IT-infrastructuur te verbeteren. Er wordt gewerkt aan IT platforms die zich kenmerken door doelgerichtheid en betrouwbaarheid. De IT platforms zijn zó gekozen en vormgegeven dat ze flexibel inzetbaar zijn (schaalbaar) en een minimale beheerslast met zich meebrengen. Vanzelfsprekend voldoen de IT platforms aan de richtlijnen rondom beveiliging, continuïteit en beschikbaarheid.

In de vernieuwing van de platforms stappen we door van een ODS (Operational Data Store) naar een datawarehouse en een servicebus. Samen met een leverancier wordt gewerkt aan een transitie van de ODS naar een servicebus en daarmee het opzetten van een meer Service-oriented architecture (SOA). Het wordt jouw rol om, samen met de leveranciers, de nieuwe database- en servicebus structuur te beheren en door te ontwikkelen. Het geheel is en wordt gebaseerd op Microsoft SQL (Azure).

In de SOA-omgeving heb je daarmee een spilfunctie. Jij snapt hoe de omgevingen technisch aan elkaar zijn gekoppeld en zorgt ervoor dat de koppelingen worden opgezet, onderhouden en doorontwikkeld. Het team IT Applicatie is verantwoordelijk voor de functionele inhoud van de koppelingen, dus daar zal je veel mee sparren over wat er nodig is om de omgevingen gekoppeld te krijgen en te houden.

Wat verwachten we van je?

Jouw profiel

We zoeken iemand die gespecialiseerd is in het werken met Microsoft SQL-databases en de koppelingen naar andere systemen. Ook job-scheduling kent voor jou geen geheimen. Daarnaast heb je kennis en ervaring met de volgende zaken:

  • Inrichten, configureren en beveiligen van databases (Microsoft SQL);
  • Beheren en up-to-date houden van de databases met Visual Studio;
  • Beheren van SQL-koppelingen tussen verschillende applicaties;
  • Beheren van web-koppelingen tussen applicaties (SOAP/REST/XML/JSON);
  • Onderhouden van autorisatie en authenticatie binnen Microsoft SQL-databases;
  • Beheren van resources in een Microsoft SQL-omgeving;
  • Rapporteren over de performance van database omgevingen.

Ben je daarnaast communicatief sterk en een teamplayer, heb je een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen en wil je ons helpen om het onderwijs van morgen mogelijk te maken? Dan zien we jouw reactie op deze vacature graag tegemoet!


Wij bieden

Het gaat hier om een functie in schaal 9 van de cao vo (max. € 4.580 bruto per maand, plus 13e maand en vakantiegeld). Daarnaast heb je de mogelijkheid om 10 weken vakantieverlof op te bouwen. Heerlijk toch?

Tel daarbij op dat je ontzettend veel ruimte krijgt om jezelf zowel inhoudelijk als persoonlijk te ontwikkelen, je gebruik kan maken van allerlei faciliteiten zoals sporten bij het Astrum College en/of bedrijfsfitness, je (in overleg met je team) heel veel ruimte hebt om hybride werken volledig naar jouw inzichten in te vullen én dat je een bijdrage levert aan de toekomst van Nederland. Dan heb je al met al toch een prachtige functie?


Solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Fabian Stoker (coördinator IT Techniek) via f.stoker@cog.nl. Ben je overtuigd en ga je ervoor? Reageer dan snel via onze website.

LET OP! Dit is géén interimpositie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Ook hebben we op dit moment geen hulp nodig in de werving.

Op locatie
  • Ede, Gelderland, Nederland
Bovenschoolse Ondersteuning

of