Overslaan naar content

Vacature beleidsadviseur examinering mbo (0,8 – 1,0 fte)

Hybride
 • Ede, Gelderland, Nederland
€ 3.031 - € 5.030 per maandBovenschoolse Ondersteuning

Wat ga je doen?

Ben jij sterk in het vormgeven van beleid van examinering en diplomering? Heb jij passie voor het mbo-onderwijs en kun jij proactief adviseren op het gebied van examineringsvraagstukken? Kunnen we jou vragen om het jaarlijkse examenreglement of handboek examinering te herzien op basis van de meest recente interne ontwikkelingen en landelijke wet- en regelgeving? Word jij blij van het uitpuzzelen van ingewikkelde examinerings- en diplomeringsvraagstukken?

Zijn dit vragen waarin jij je herkent en waar je blij van wordt? Dan is deze functie iets voor jou. Ook als je lid bent van een examencommissie en toe bent aan een andere stap: we ontmoeten je graag.


Wat ga je doen?
Voor ons team onderwijsadvisering zoeken we een beleidsadviseur examinering. Daarbij gaat het om het uitvoeren van de jaarlijks terugkerende processen met betrekking tot examinering en van nieuwe beleidsthema’s. Je kunt daarbij denken aan het (periodiek) herzien van de examenreglementen, het schrijven van examenplannen en handboeken en het vertalen van relevante wet- en regelgeving naar het onderwijs.

De taken en verantwoordelijkheden voor een beleidsadviseur liggen op de volgende gebieden:

 • Advisering en ondersteuning: je ontwikkelt beleid, stelt doelen, adviseert bij probleemstellingen en communiceert de uitgangspunten van onze scholen Actief adviseer je de locatiedirectie en het CvB over benodigde verbeteringen in examinering gerelateerde processen. Je stemt doelen en beleidsvoorstellen af met de locatiedirectie en werkt deze uit naar kaders en richtlijnen voor implementatie. Je adviseert hierbij over de mogelijke gevolgen en te nemen maatregelen of te ontwikkelen beleid. Je bent op de hoogte van interne en externe ontwikkelingen op het gebied van examinering en geeft hierin proactief advies. Je ondersteunt onderwijsteams bij het uitvoeren van vastgesteld beleid.
 • Planning en organisatie van het beleidsproces: de scholen werken met een jaarplanning en teamplannen. Als adviseur stem je de beleidsprocessen hierop af en bewaak je deadlines. Je analyseert en toetst overkoepelende beleidsprocessen, definieert parameters voor een adequate uitvoering.
 • Onderzoek: als adviseur richt je beleidsevaluaties of onderzoek in en werk je dit verder uit. Je bent op de hoogte van nieuwe (vak)ontwikkelingen en stemt af met collega’s over kaders, nieuwe trends, uitkomsten van onderzoek en studie en de wijze waarop deze uitkomsten een rol spelen in het overkoepelende beleidsproces.
 • Kennisdeling: je levert inhoudelijke en verdiepende bijdragen aan kennisontwikkeling en kennisopbouw binnen de instelling op het gebied van onderwijsontwikkeling.

Je neemt deel aan netwerken, conferenties of werkgroepen, gericht op het opbouwen en delen van kennis. Eventueel bereid je netwerken, conferenties of werkgroepen inhoudelijk voor en verzorg je presentaties of trainingen. Je verzamelt en groepeert informatie en zorgt voor beschikbaarheid en toegankelijkheid.


Met wie ga je werken?
Het team onderwijsadvisering bestaat uit beleidsadviseurs die voor de mbo- en vo-locaties van COG werken vanuit verschillende expertise-gebieden: kwaliteitszorg, onderwijs, algemeen beleid en examinering.

Het team onderwijsadvisering maakt deel uit van de afdeling Onderwijsondersteuning. Van deze afdeling maken ook het team IT en het team Studentenzaken deel uit.


Wie zijn wij?

De mbo-scholen van COG zijn in beweging. We werken binnen de opleidingen hard aan de kwaliteitsverbetering en flexibilisering van ons onderwijs voor de studenten. Zo bereiden we onze organisatie voor op de toekomst. Om de flexibilisering van het onderwijs te kunnen realiseren, werken we in de afdeling Onderwijsondersteuning van COG ook aan het standaardiseren van de onderliggende organisatorische processen.

Hoe ziet je werkplek eruit?
Twee van onze mbo-scholen staan op de Kenniscampus in Ede: Dulon College en Technova College. Daarnaast werken we op onze mbo-locaties in Velp (Astrum College), Arnhem (Leerpark Arnhem) en Veenendaal (Het Perron). We hebben een hybride werkbeleid waarbij we graag op school tussen de studenten en collega’s zitten, afgewisseld met thuiswerken. Eén dag in de week hebben we als team een gezamenlijke werkruimte op één van onze locaties in Ede.

Wat verwachten we van je?

Profiel

Ben jij onze ideale kandidaat? Dan herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau in combinatie met een relevante opleiding op het gebied van onderwijskunde of aanverwante terreinen.
 • Je bent aantoonbaar sterk in het vormgeven van onderwijs- en beleidsprocessen.
 • Je hebt ervaring in en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving op het gebied van examinering in het mbo.
 • Je bent in staat om soepel te bewegen tussen de verschillende organisatieonderdelen met hun eigen belangen zonder daarbij de organisatiebrede focus uit het oog te verliezen en in staat om verbindingen te leggen tussen de verschillende organisatieonderdelen.
 • Je werkt graag (beleids)documentatie op het gebied van examinering en diplomering uit in begrijpelijke leesbare documenten.

Daarnaast bezit je onderstaande vaardigheden:

 • Je bent een teamspeler, iemand die graag samenwerkt en met nieuwe ideeën kan komen.
 • Je bent in staat om grote hoeveelheden informatie op te nemen, hoofd- van bijzaken te onderscheiden en hieruit trends te analyseren en ze vervolgens om te zetten in bruikbare adviezen en ondersteuning.
 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij?

 • voor 0,8 – 1,0 fte een tijdelijke aanstelling voor een periode van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid vindt daarna verlenging van de aanstelling plaats
 • inschaling in schaal 10 cao-VO (maximaal € 5030,- bij 100% dienstverband)
 • Eindejaarsuitkering 8,33%
 • Persoonsgebonden budgeturen maximaal 90 per jaar
 • Fietsplanregeling
 • een positief en enthousiast team van deskundige collega’s

Heb je interesse?
Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan met CV en motivatiebrief.

Voor meer informatie over de functie en procedure kun je terecht bij Leenderd van der Deijl, leidinggevende van het team onderwijsadvisering, l.vanderdeijl@cog.nl, bereikbaar via: 06-10077966 Deze vacature blijft openstaan totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden. Casuïstiek en/of een assessment zijn mogelijk onderdeel van de sollicitatieprocedure. De eerste gespreksronde vindt plaats op 25 april tussen 13.00 tot 17.00 uur.

Zorg dat je reactie uiterlijk 17 april 2024 bij ons binnen is, dat kan via de button op deze site.

Hybride
 • Ede, Gelderland, Nederland
€ 3.031 - € 5.030 per maand
Bovenschoolse Ondersteuning

of